Vid en liten hemmabjudning så råkade denna Clarke’s Bourbon Whiskey 1866 Old Kentucky Straight Sour Mash 40% komma fram ur skåpet framåt småtimmarna. En Amerikans bourbon-whisky som stått helt orörd för egen del ett bra tag men där chansen togs att bjuda på till några av de besökande gästerna som också är medlemmar i AWC och som ”gärna ville smaka på den”… 🙂 (Angivna omdömen nedan är en liten summerad sammanfattning av vad vi tyckte om den och där poängen är personliga).
Kan även tilläggas att möjligheten att kunna få smaka på några droppar Mekhong också gavs då det även råkade finnas en sådan flaska ännu längre in i skåpet. Denna flaska med ”flygfotogen” kom dock inte att betygsättas närmare då det varit slöseri med vår tid… 🤢 (Också smakad vid AWC-event #6).
”Clarke’s Bourbon Whisky, särskilt dess ”1866”-utgåva, är en Kentucky-bourbon buteljerad med 40% ABV (80 proof). Den är känd för sin mjuka karaktär och betraktas ofta som en prisvärd bourbon med ursprung kopplat till Lawrenceburg, Kentucky.
Bourbonen har marknadsförts främst i Europa med vissa versioner, såsom Clarke’s 1866 Brand, lagrad i sex år och exporterad till Tyskland. Den åldras vanligtvis på amerikanska ekfat, vilket bidrar till dess karamell-, vanilj- och eksmaker”. //ChatGPT + Google Translate
Detta är en whiskypost baserad på en privat införskaffad flaska till freddeboos-bloggen.
Mina omdömen: Clarke’s Bourbon Whiskey 1866 Old Kentucky Straight Sour Mash 40%
DOFT: Inte så dålig doft, lite malt/majsaktig i tonen, något spritig
SMAK: Bourbonfat, viss maltighet, svaga vaniljstråk, lite bitig, nja
ESMAK: Lite bitig, nja, ganska spritig, nånting lite udda/svårspecificerat
HELHET: Ingen höjdare, nja, inget man köper igen
Ev. kommentar: Ohh fy fan!
Notering: 240908, (FAN)
[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ] | ||
⇢ Join / Follow / Connect: ⇠ Twitter / Facebook / Instagram …och hälsa gärna på oss i whiskyklubben: ⇢ Join / Follow / Connect: ⇠ Twitter / Facebook / |