Lagavulin 2018 lgv. 4/507 Double Matured, (2002) Distiller’s Edition 43%

Fick under den gånga helgen chansen av en whiskyvän att smaka på några Islay-droppar man som rök-whisky-älskare inte gärna säger nej tack till… 😀 😛 

 WHISKY:  Lagavulin Double Matured, Distiller’s Edition 2018 43% 
 STYRKA:  43%  DESTILLERAD: 2012  BUTELJERAD: 2018
 REGION:  Islay  TYP: Singlemalt  PRIS: ca 800 kr (taxfree)
 DESTILLERI:  Lagavulin  SB-ART NR:   –
 PRODUCENT:  Lagavulin  LEVERANTÖR:  –
 ÖVRIG INFO:  lgv. 4/507 Double Matured, (2002) Distiller’s Edition (1 liter)

 

Mina omdömen/kommentarer: Lagavulin (2018) Distiller’s Edition 43%

 

DOFT: Sötrökig doft möter mjuka sherryinslag. Toffekola, litet myntastick. Riktigt gott!

SMAK: Inledningsvis lite träfatsinslag med efterföljande rökighet som bygger upp och där även ett litet beskare inslag visar sig. Inte fullt så sherrynyanserad som doften skvallrar om. Ljust trä, ekfat, toffekola.

ESMAK: Strax över medellängd med lite sötrökig beskhet i följetåg. Upplever mer rök och torr malt än sherry.

HELHET: Sherrynyanserad rökwhisky med lite (ek)beska undertoner och med en viss sötma. 

VILL JAG: Ha den på hyllan?: ✔ Ge bort i present?: ✔ (bara om man vet att man får smaka!)  Prisvärd? ✔ (är man ändå ute och reser och den dyker upp i katalogen eller på hyllan… varför inte:) 😀  Rekommenderbart: ✔

TOTALPOÄNG: 17,00 av 20.00 p

[wp_charts title=”radarchart_lagavulin_2018_dest” type=”radar” align=”center” margin=”5px 20px” datasets=”25, 35, 35, 20, 20, 25, 25, 25, 35, 20″ labels=”FATIGHET,BESKA,SÖTMA,FRUKTIGHET,BLOMMIGHET,MALTIGHET,KOMPLEXITET,KRYDDIGHET,RÖKIGHET,SPRITIGHET” colors=”000″ width=”500px” height=”auto” scaleoverride=”true” scalesteps=”5″ scalestepwidth=”10″ scalestartvalue=”0″ fillopacity=”0.1″ animation=”false”]

Notering: 190224, (AFR)

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

   
logga_freddeboos
⇢ Join / Follow / Connect: ⇠
Twitter / Facebook / Instagram
(Visited 144 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *