Kilchoman PX Finish Cask Vatting, 56,7% (SWF-26) (x3)

Kilchoman PX Finish Cask Vatting, 56,7% (SWF-26) är årets och höstens buteljering ifrån Svenska Whiskyförbundet och som endast anslutna whiskyklubbar kan köpa in sig på och en whisky som fick ingå första linan vid vårt 22:e event med AWC.

Denna buteljering blev vid tecknandet något överbokad och där en liten allokering fick göras när flaskorna fördelades då klubbarnas önskemål landade på 1360 flaskor och utfallet ifrån buteljeringen endast blev 1302 stycken. Vi hade i AWC dock turen med oss och blev fördelade en flaska av denna rökiga whisky med PX-finish och där man vid framställningen använt hårdrökt malt (ca 50 ppm) ifrån Port Ellen Maltings. 

 WHISKY:  Kilchoman PX Finish Cask Vatting (SWF-26)
 STYRKA:  56,7%  BUTELJERAD: 2017  DEST: 2011/2012
 REGION:  Islay  TYP: Singlemalt  PRIS: 949 kr
 DESTILLERI:  Kilchoman  SB-ART NR:   –
 PRODUCENT:  Kilchoman  LEVERANTÖR:  Kilchoman
 ÖVRIG INFO:  SWF-26, 1302 btl, hårdrökt malt, ca 50 ppm från Port Ellen Maltings

 

Mina omdömen/kommentarer:

DOFT: Gummi, svavel, rök, tjära, rökt sik, rökt böckling, lakrits

SMAK: Svavel, len, cykelslang, tjära, citrus, torr rökighet,

ESMAK: Lite torr eftersmak, skarp, god lång eftersmak

HELHET: En härlig whisky men där sötman tar ut lite väl mycket av den goda rökigheten. 

TOTALPOÄNG: 17,25 av 20.00 p

Notering: 171201, AWC, Event #22 


DOFT: Sherrytoner, menthol, havsbris, bränd plast, salmiak, kola, läder, gummi(stövel), mandel, kaffe, rökt sik, mild rökighet, bra färg, djungelvrål utan saltet på

SMAK: Sälta, rök, sherrytoner, rågummi, kola, sherry, tjock, krämig, tång, spritig rökighet, gummi

ESMAK: Söta sherrylegs med en touch av rök, lång eftersmak, sherrysträva toner, rök

HELHET: Makalöst god, sherry/rök/vanilj

Notering: 190801, AWC, Event #24

[Musiktips:]


 
logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram
…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 
(Visited 52 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *