Tack till AFR och whiskyklubben AWC för det senaste blindprovet som visade sig bli en svår nöt att knäcka…
Longrow Peated är en whisky ifrån Springbank (Campbeltown) och som följer samma recept som Longrow CV och bygger på en blandning av 6-, 10- och 14-årig Longrow ifrån olika fattyper.
“Nyanserad smak med fatkaraktär och tydlig rökighet, inslag av halm, gula päron, honung, macadamianötter, tjära och citrus. Serveras rumstempererad” /Sb
WHISKY: | Longrow Peated, 46% | ||
STYRKA: | 46% | ÅR: – | ÅLDER: NAS |
REGION: | Campletown | TYP: Singelmalt | PRIS: 598 kr |
DESTILLERI: | Springbank | SB-ART NR: | 10402 |
PRODUCENT: | Springbank | LEVERANTÖR: | Symposion |
ÖVRIG INFO: | – |
SORT: (min gissning) Nikka All Malt (FEL!)
DOFT: 3.50 Lätt och fruktig doft, gröna äpplen och lemonsorbet. God fräschör. (Humm, Japan kanske?)
SMAK: 3.75 Lite mera kryddig ton i smaken. Ingefära och vitpeppar) Ganska låg alkoholstyrka 40%? Lite blommig fruktighet i bakgrunden. God men ganska tunn smak.
ESMAK: 3.50 Lite efterkommande brännande hetta av ingefära. Även en del inslag av torkat gräs (hö) och lite lemon.
HELHET: 3.50 Upplever den både intressant men ändå lite platt/tunn på samma gång. Inget som är direkt negativt men heller inget som sticker ut mer än lite kryddighet som efter en stund blir ganska påtaglig.
AWC |
[Musiktips:]
|
⇢ Join / Follow / Connect: ⇠ Twitter / Facebook / Instagram …och hälsa gärna på oss i whiskyklubben: ⇢ Join / Follow / Connect: ⇠ Twitter / Facebook / |