Fick under helgen chansen att smaka på en singlemalt ifrån det skotska höglandet och destilleriet Tomatin…
WHISKY: | Tomatin Cù Bòcan 46% | ||
STYRKA: | 46% | ÅR: – | ÅLDER: – |
REGION: | Highland | TYP: Singel Malt | PRIS: 504 kr |
DESTILLERI: | Tomatin | SB-ART NR: | 85626 |
PRODUCENT: | Tomatin | LEVERANTÖR: | Galatea AB |
ÖVRIG INFO: | – |
DOFT: 4,00 Lätt chilikryddad doft med lättare rökton som fyller ut tillsammans med lingon(?) vaniljkola, ljung, bourbonfat och lite malen kanel(?).
SMAK: 4.00 Ganska bred och smakrik whisky som har ett litet sting av kryddighet i sig. Lätt rökighet, grapefrukt, lingon(?) och honung. Mer söt än besk i smaken.
ESMAK: 3,75 Lite synd tappar den fart ganska fort mot slutet och där den snabbt faller av och kvarlämnar lite av chillikryddigheten i munnen. (Jag kan önska att eftersmaken hängt i lite mer)
HELHET: 3,75 En kryddstark och smakrik whisky på rejäla 46% där jag också gillar den lättare rökigheten.
Ev. kommentar: En trevlig singlemalt för endast en 500-hundring får väl anses i dagar som dessa där whiskypriserna verkar skjuta obehindrat i höjden som ett gott betyg…
[Musiktips:] | ⇢ Join / Follow / Connect: ⇠ Twitter / Facebook / Instagram …och hälsa gärna på oss i whiskyklubben: ⇢ Join / Follow / Connect: ⇠ Twitter / Facebook / |