Ibland är det gött att komma ut lite och där jag och frugan under slutet på förra veckan spenderade ett par halvmulna dagar på östkusten i Västervik och avnjöt ett spapaket vid Gränsö Slott som ligger strax utanför.
Efter skönt bad och lite avslappning och där vi båda tycker det är kul med både god mat och dryck så fick det givetvis bli en trerätters middag ifrån höstmenyn och ett med ett tillhörande vinpaket till detta… 😀
Till förrätt:
- HJORT |
”I trakterna kring Västervik finns det gott om hjort, vi har valt att grava ytterlåret med hjälp av enbär och gin. Till detta serverar vi syltade kantareller, höstblad från Lundsby trädgårdar, blåbär och en len palsternackspuré.”
Förrättsvin: Château Robin des Moines (2010)
(70 % Merlot, 15 % Cabernet Sauvignon, 15 % Cabernet franc)
Som huvudmeny fanns det både fisk- och kötträtter att välja på samt också något vegetarisk bönalternativ men där vårt val slutligen landade på:
- KALVFILÉ |
”Rosastekt kalvfilé serveras med honungsrostad palsternacka, morotspuré,
rilette på oxkind, toppmurklor, gratin gjort på tunt skivad potatis och
lagrad prästost samt en smakrik rödvinsås”
Till detta dracks:
Donpà Aglianico del Vulture (2010) 14,5%, 139 kr – SB-nr: 74285
Italien, Basilicata , Aglianico del Vulture
Produktbeskrivning:
“Vinet har en härligt utvecklad mogen och komplex doft fylld med plommon, mörka bär, rostade ekfat och lantgård. I smaken är vinet torrt och fylligt med komplexa toner av plommon, bär, lakrits och örter.”
Mitt omdöme:
God fyllig doft med mycket bärighet. Plommon, lakrits hittas också i detta till utseendet ganska mörka vin.
Smaken har en hel del trevlig fruktsyra i sig och känns mogen och fyllig och matchar en köttbit utmärkt.
Ett rikigt gott vin som jag förmodligen kommer leta upp och köpa igen! 😀 4/5p
Råvaror: Aglianico
Då det blev ganska varmt i uterummet där maten serverades så föll mitt val av dessert på:
- VODKAPARFAIT |
”Alla har hört talas om “vargtass”, vi skapar denna dessert med en blinkning till Krösa-Maja. En iskall vodkaparfait med smak av vanilj fylls med rårörda lingon från smålandsskogen och serveras med ett krispigt flarn.”
Dessertvin: La Spinetta Moscato d’Asti 2013
Tack och hej ifrån ett avkopplande och trevligt besök på Gränsö Slott! 😀
Och för den som är nyfiken på att kanske läsa mer om själva hotellet… (http://www.granso.se/)
[Musiktips:]
|
⇢ Join / Follow / Connect: ⇠ Twitter / Facebook / Instagram …och hälsa gärna på oss i whiskyklubben: ⇢ Join / Follow / Connect: ⇠ Twitter / Facebook / |