Chichibu heter det nystartade japanska destilleriet som grundlades så sent som år 2008 av Ichiro Akuto och som redan har lyckats göra sin unga whisky välkänd och där det idag ska bli kul att få smaka på en införskaffad sample av buteljeringen med namnet Chibidaru. Vid lagring av denna whisky används mindre fat, s.k ”quarter caskes” och där just Chibi betyder ”liten” på japanska och daru betyder ”cask”.
DOFT: 4,00 Mörkt guldfärgad och orökig whisky med stora och fruktiga tongångar i doften. Kokade mjuka äpplen, aprikos, mandarin och ett litet sherrystick av torkade plommon. En del sötma.
SMAK: 4,00 Inledningsvis mycket rund och mjuk smak (ovattnad) där även en ett och annat gråpäron dyker upp tillsammans med en genomgående nyans av nyslaget hö och malt. Med några droppar droppar vatten anas även en lite mineralisk smak men där jag nog föredrar den i sin renaste form.
ESMAK: 3,75 En överlag ganska mjuk whisky som även i sitt avslut bjuder gommen på lena och ganska ihållande smaker men där även en liten spritton ger sig till känna.
HELHET: 4,00 Mjuk och god fruktwhisky som är fylld med en del maltiga nyanser och med inslag av torkade mörka bär. Har även en del maltig sötma i sig och är (i min mun) helt orökig. En lite ungdomlig men god och smakfull japansk whisky. Ja tack! 🙂
[Musiktips:]
|
⇢ Join / Follow / Connect: ⇠ Twitter / Facebook / Instagram …och hälsa gärna på oss i whiskyklubben: ⇢ Join / Follow / Connect: ⇠ Twitter / Facebook / |