Så har tiden då äntligen kommit och där jag lyckats vaska fram en sample av denna lite gåtfulla buteljeringen ifrån Svenska Eldvatten. Namnet är West Islay och där Bruichladdich och Port Charlotte ligger nära till hands för en första gissning om ifrån vilket destilleri detta kan komma ifrån! Now let’s finally take the ride!! 😀 😛
WHISKY: | Svenska Eldvatten West Islay | ||
STYRKA: | 60,8% | ÅR: 2003 | ÅLDER: 10 y.o |
REGION: | Sverige | TYP: Singel Malt | PRIS: 995 kr |
DESTILLERI: | Bruichladdich(?) | SB-ART NR: | – |
PRODUCENT: | Svenska Eldvatten | LEVERANTÖR: | Svenska Eldvatten |
ÖVRIG INFO: | First Fill Rumbarrel (#882) 120 btl. |
DOFT: 4.25 Underbar sotig doft av kolaska med en frisk och lätt ton av citronsköljmedel och ekfat. Denna vill man lukta länge på!
SMAK: 4.25 Till en början en ganska dov och sovande rökig ton som ackompanjeras av lite mer ekbeska fattoner innan mer rökighet vaknar till liv i bakgrunden (och som blir som en bro över till de långa efterdyningarna i eftersmaken) Svag syrlighet (sköljmedel) och välavvägd sötma.
ESMAK: 4.25 Lite mera fatbeska uppträder i den senare delen. Tycker det även finns en lite blommig touch också i bakgrunden och nånting lite positivt ”kemiskt”.
HELHET: 4.25 En ganska bred rökwhisky av tyngre karaktär men även med något lugnare och elegantare inslag att kunna bekanta sig med under en längre tid. Smaken går mot lite större beska och där avslutet är rejält rökbetonat.
Ev. kommentar: Jag säger Port Charlotte och där den goda och murriga rökigheten gärna hade fått ta ännu större plats för min del… Detta vill man ha mycket mera utav! 🙂
[Musiktips:] | ⇢ Join / Follow / Connect: ⇠ Twitter / Facebook / Instagram …och hälsa gärna på oss i whiskyklubben: ⇢ Join / Follow / Connect: ⇠ Twitter / Facebook / |
Gillar den skarpt, men ångrar lite att jag inte träffade Tommy & Peter på Eldvatten tidigare. Isåfall hade den nog varit 8:årig och ännu något rökigare……
Håller med dig Lasse, detta är en mycket trevlig bekantskap! Kanske att lite mer rökighet hade kunnat hjälpa till att höja den ett snäpp till. Kul att kunna smaka den! 🙂 #tummenupp