Langatun Old Bear 40% 2008 3 y.o

[God Jul (sample 5) – AWC´s JULBOX 2015]

Så har det blivit dags för sista samplen ut ifrån AWC’s JULBOX ~2015~. Ett litet minievent i form av ett halvt blindprov (vi vet sorterna men inte i vilka flaskor) och där varje deltagare privat avsmakar, gissar och sätter sitt enskilda betyg på 5 st olika whiskysorter under december månad.

julboxen2015Whiskysorterna som ingår är följande:

# Bunnahabhain 2002 The Ultimate 11 y.o 46%
# The Talisman (blended) 40% (Scotland)
# Langatun Old Bear 40% 2008 3 y.o (Schweiz)
# Craigellachie 13 46% (Speyside)
# Ardbeg Corryvreckan 57,1% (Islay)

Alla rätta fem samplessvar kommer att presenteras här (och på AWC-sidan) i sin helhet efter jul/nyår…

godjul_awc201514,50
 WHISKY:  Langatun Old Bear 40% 2008 3 y.o
 STYRKA:  40%  ÅR: ?  ÅLDER: ?
 REGION:  Schweiz  TYP: ?  PRIS: ? kr
 DESTILLERI:  –  SB-ART NR:   –
 PRODUCENT:  –  LEVERANTÖR:  –
 ÖVRIG INFO:

 

langatun_oldbearSORT: (min gissning) Langatun Old Bear (rätt!)

DOFT: 3.50 Svag aprikos-sötaktig doft med inslag av nyklippt gräs, torkat hö och lemonskal. Lite aceton i botten.

SMAK: 3.75 Mycket len, rund smak med liten vaniljtouch och ljus fruktighet. Ganska tam med ändå med stor fyllighet. Svag pepparnyans kan anas. Riktigt trevlig.

ESMAK: 3.50 God och mjukt avrundade avslut som förlängs med lite tilltagande kryddighet. Den här vill man smaka på i CS-styrka också för då är den gissningsvis ännu bättre!

HELHET: 3.75 Med tid i glaset växte det även fram en lättare rökighet som är riktigt trevlig och som hjälpte till att höja denna sametslena whisky lite till. Samma whisky i Cask Strength-styrka vore att föredra.

TOTALPOÄNG: 14,50 / 20.00 p

Notering: 151226, AWC Julbox ~2015~

[Musiktips:]
Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *