Vid Amnehärad’s Whisky Clubs senaste Event #18 där vi vid den 2:a sittningen hade en rök-lineup så blev detta mitt egna utfyllnadsbidrag till tillställningen och som undertecknad också hade värdskapet för.
En mycket spännande whisky och experiment-version ifrån Edradour-destilleriet där man använt sig av malt med ppm-halt runt ca. 50 ppm vid framställningen… Gissa om vi var sugna, hehe 🙂 😀
WHISKY: | Edradour Ballechin Heavily Peated 10 y.o | ||
STYRKA: | 46% | ÅR: 2015 | ÅLDER: 10 |
REGION: | Highlands | TYP: Singlemalt | PRIS: 571 kr |
DESTILLERI: | Edradour | SB-ART NR: | – |
BUTELJERARE: | Edradour | LEVERANTÖR: | Edradour |
ÖVRIG INFO: | Ca. 50 ppm |
DOFT: Aska, ostronskal, hav, fruktig smak med inslag av rök, apelsinmarmelad, lite hamparep, sulfur, bränt trä, citron
SMAK: Rökfruktig ton, apelsinmarmelad, saltvatten, tång, jod, bränt trä, liten lakritston
E-SMAK: Strax över medelång, askig halsbränna, sötrökig
HELHET: Bra smak men litet minus på eftersmaken som drar lite åt det blaskiga hållet, goda Islay-nyanser
Notering: 150710, Amnehärad’s Whisky Club – Event #18
[Musiktips:]
|
⇢ Join / Follow / Connect: ⇠ Twitter / Facebook / Instagram |