Då jag blev något besviken på den Laphroaig’en som smakades i mitt föregående inlägg, så tänkte jag försöka väga upp den smakupplevelsen med att testa och ge mig på en sample av en 14-årig Raw Cask-buteljering ifrån Blackadder istället. Blackadder Raw Cask är för de flesta som bekant ”Whisky as it was”, alltså whisky så som den har varit och där varje droppe är ”Whisky from the Old School”. Denna whiskyn är ej kylfiltrerad och innehåller inga färgämnen vilket är ett stort plus!
WHISKY: | Blackadder Raw Cask Laphroaig 14 | ||
STYRKA: | 56,6% | ÅR: 1998 | ÅLDER: 14 y.o |
REGION: | Islay | TYP: Single Malt | PRIS: ? kr |
DESTILLERI: | Laphroaig | SB-ART NR: | – |
BUTELJERARE: | Blackadder | LEVERANTÖR: | Blackadder |
INFO: | Hogshead 700142, 252 btl |
Mina omdömen: Blackadder Raw Cask Laphroaig 14 yo 56,6% 1998/2012
DOFT: 4,00 Först kommer en något råaktig rökton fram, med medicinala och torvig inslag. Som efterfölje kommer sedan sliperstjäran, den askiga kolnyansen fram. Gillar man rökwhisky så räcker denna doften långt!
SMAK: 4,25 Smaken är inledningsvis först lite gömd innan de underbart sotrökiga nyanserna mullrar fram underifrån. Inslag av PCB, torv, ekfat och ostronskal blandas i en härlig kompott. Lite torr i karaktären. Detta är en whisky som tål att vattnas lite grann. Kan dock rekommendera att smaka den ”neat” först… 😉
ESMAK: 4,25 De lite torra och sträva inslagen drar ut och förlänger smakupplevelsen och den dova och ganska tjocka rökridån verkar nästan aldrig avta… Mums! 😛
HELHET: 4,00 Mycket angenäm whisky med härligt sotig, lite askig röksmak och bra bett av ett lite råare stuk.
De karaktäristiska och medföljande sotflagorna som vanligtvis hittas i Raw Cask-versionerna ifrån Blackadder finns även i denna och ger en liten extra dimension till både utseendet och själva smakupplevelsen…
Notering: 150313, Sample (FAN)
[Musiktips:]
|
⇢ Join / Follow / Connect: ⇠ Twitter / Facebook / Instagram |