Året 2015 första inlägg blir om ett nyhetssläpp som sker redan i morgon den 2 jan och är en organisk bourbon-whisky som skulle ha lanserats redan före julen men som försenades lite. Detta är också det sista varuprovet ut ifrån det senaste Clydesdale-utskicket som finns att läsa mera om här. (Tack Tina och God Fortsättning…)
Koval-destilleriet startade 2008 som första destilleri i Chicago sedan mitten av 1800-talet. Man producerar all sin sprit med ekologiska produkter. All whisky är lagrade på 30 gallon fat (113,55 Liter) och buteljeras alltid från enskilda fat. Denna Bourbon följer lagarna med att ha minst 51% majs. Men i stället för att komplettera med råg och vete så använder man Hirs (Millet). Ett vanligt sädesslag i Asien och Afrika och som är glutenfritt.
WHISKY: | Koval Bourbon | ||
STYRKA: | 47% | ÅR: 2014 | ÅLDER: – |
REGION: | USA | TYP: Bourbon | PRIS: 759 kr, 50 cl |
DESTILLERI: | Koval Distillery | SB-ART NR: | 85583 (BS) |
PRODUCENT: | Koval Distillery | LEVERANTÖR: | Clydesdale AB |
DOFT: 2.50 En målarfärgs-aceton-kallavfettnings-påminnande doft med ekfatsträtoner inleder denna bourbonwhiskey. Lite aprikostoner kan också anas men även en del spritiga nyanser. Överlag en lite speciell doftnyans som inte lyckas tilltala mig fullt ut.
SMAK: 2.25 Smaken är också den ganska spritstark och har söta inslag av vanilj och lite kryddig ingefära.
ESMAK: 2.50 Gillar det medellånga avslutet mest och där lite mjukare trätoner kommer fram tillsammans med lite mera pepprig kryddighet, nejlika och en svag anis/lakritston.
HELHET: 2.25 Är man bourbon-fantast och kanske sugen och nyfiken på att kunna testa en ny och organisk framställd bourbon som framställts med hjälp av sädestypen Hirs så kan detta vara ett intressant alternativ. Är själv ganska novis inom bourbon-området och ännu inte helt övertygad och passar därför på denna… 🙂
Notering: 141230, varuprov, sample (Clydesdale)
[Musiktips:]
Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!! Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG! |
|
⇢ Join / Follow / Connect: ⇠ Twitter / Facebook / Instagram |