Efter några dagar med julmat så är det gött att det åter är dags för vardag igen och lite vanligt fredagsmyyyys…
Från Maipodalen som ligger strax söder om Santiago kommer detta vinet och där jäsning och skalmaceration skett på ståltankar vid en temperatur av 26-28°C och som sedan lagrats två år på franska ekfat. Manuell skörd från den 30 april till den 8 maj och vinmakare är Roberto Carranca.
Duette Cabernet Sauvignon 14,5% (2011) SB-Art: 2036 104 kr
Chile, Maipo
SB’s notering:
”Balanserad, fruktig smak med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, plommon, svartpeppar, choklad och vanilj.”
Mitt omdöme:
Den första nyansen som jag med näsan uppfattar av detta mörkt röda vin som doftar riktigt gott är en liten violaktig ton som är den mest framträdande. Går man på djupet uppfattas även små inslag av choklad tillsammans med de svarta vinbären.
Överlag är detta ett mycket smakrikt och gott vin och som innehåller ganska mycket fruktsyra och har god fyllighet och lång eftersmak. Denna flaskan köps gärna igen och som dessutom passar riktigt fint ihop med några skivor lövbiff, potatisgratäng och lite sallad.
[Musiktips] <a href="http://open.spotify.com/track/0lNSTiPmKWLzcL2LB6RGX6">-</a>Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!