Det är intressant att se hur olika man kan uppfatta sin whisky, både ifrån en gång till en annan och till exempelvis vad man smakar den ihop med för andra sorter eller om man kanske har ätit nåt i samband med att man dricker den…
Nu var väl gapet kanske lite väl stort, poängmässigt sett mellan denna gången och den förra, då jag smakade den. Noterbart är att jag bara är lekman på området och där detta sker på ren hobbynivå. Däremot skulle det vara himla kul att få se om ”proffsen” skulle kunna särskilja samma whisky ifrån en gång till en annan och dessutom sätta exakt samma poäng vid ett blindtest….?!
WHISKY: Aberfeldy 12 y.o STYRKA: 40% REGION: Highlands TYP: Singelmalt DESTILLERI: Aberfeldy PRODUCENT: Aberfeldy |
ÅR: 12 yo BUTELJERAD: – SB-ART NR: 436 LEVERANTÖR: – PRIS: 329 kr ÖVRIGT: – |
MITT BETYG: 14,00 av 20,00 p (11,50, 16,75)
DOFT: Frukt så det döner!
SMAK: –
E-SMAK: Lite krydda på slutet
HELHET: –
Notering: 2012, Amnehärad´s Whisky Club – Whiskyafton #10, (HHG)
DOFT: (3,00) Mycket mild och fruktig doft. Svaga nyanser av lite rök blandat med apelsin(?).
SMAK: (2,75) Väldigt lätt och fräsch, men känns lite blek då fruktigheten som där förut fanns i doften, nästan är borta helt.
E-SMAK: (2,75) Ganska kort och där viss kryddighet kommer fram i slutet.
HELHET: (3,00) Mjuk och vänlig whisky, med fuktig doft och ganska tunn och klen smak. Lite för tam tyvärr och ingen whisky man direkt lägger på minnet.
Notering: 111210, Privat smakad sample
Desto mer man provar desto mer lär man sig… samtidigt som ens regerensramar viddgas.
Japp, så är det ju naturligtvis… men det är fortfarande väldigt svårt när det är tal om blindprov… (fast det är ju egentligen då betyget blir som mest rättvisande. Gott eller inte gott!)